Pukli István, a tanárlázadás egyik legismertebb arca hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, szolidaritást vállal a sztrájkot hirdető zuglói informatikatanárral, miután az oktatásért felelős államtitkár korábban egy interjúban azt mondta: Szalayné Tahy Zsuzsa akciójával fegyelmi vétséget követ el, ezért ki kell rúgni. A Teleki igazgatója mindenkit arra kért, hogy minél többen jöjjenek el a holnapi tüntetésre – írja a Népszabadság.

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a szolidaritás jelképének szánt szalagot kötött a Szent István Gimnázium bejáratánál lévő korlátra. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, kiáll Szalayné Tahy Zsuzsa, a Szent István Gimnázium informatikatanára mellett , aki egy Facebook-posztban jelentette be, hogy sztrájkba kezd március 15-től, ennek következtében nem fog jegyeket beírni a gyerekeknek, amíg nem teljesítik a követeléseit.

Palkovics László oktatási államtitkár a Magyar Időknek adott interjúban gyakorlatilag megüzente, hogy a Szent István Gimnázium tanárának jogviszonyát fel kell függeszteni. A tanárnő a hvg.hu-nak azt mondta, nem fél a lejáratástól: „Nyugodtan keressenek utánam, jó internetes kutatómunka lenne”

Az informatikatanárnő azért kezdett magányos sztrájkba, mert mint mondja, az informatikára szánt óraszám kevés, évek óta nincs elég informatika tanár, a szakszerű helyettesítés pedig nem megoldott. Ilyen körülmények között pedig nem tudja hitelesen értékelni a gyerekek munkáját.

Pukli, a pedagógustüntetések meghatározó arca azt mondta, az oktatási államtitkárnak fogalma sincs, mi zajlik a közoktatásban, nem tudja, miről van szó. „Együtt legyőzhetetlenek vagyunk, senki nem teheti tönkre a közoktatast. Holnap a hatalmas tömeg megmutatja hogy nincs hatalmuk felettünk.” - mondta az igazgató

A holnapi megmozdulással kapcsolatban azt kérte, ha politikus jön, akkor magánemberként tegye, és ne a pártja színeiben vegyen részt az eseményen.

Forrás: Népszabadság