A héten kilenc államban sztrájkoltak az AT&T dolgozói jobb fizetést és munkakörülményeket követelve. A vállalat vezetése szerint azonban a szakszervezet hátba támadta őket, amikor nem jelentették be előre a szándékukat. Most úgy tűnik - ha kis időre is -, de megoldódik a helyzet.

Visszatért a munkába az a 20 ezer AT&T dolgozó, akik még a hétvégén kezdtek sztrájkolni kilenc államban. A legnagyobb amerikai telekommunikációs cégnél azonban annak ellenére sem állt meg az élet, hogy a sztrájkot nem jelentette be a szakszervezet. A vállalat elmondása szerint felkészültek a dolgozók leállására.

Az alkalmazottak jobb munkakörülményeket követeltek, valamint magasabb fizetést. Szerintük az AT&T nem tartotta be azon ígéreteit, hogy 5 ezer új munkahelyet teremt, ehelyett inkább elbocsátások következtek.

A szakszervezet bejelentette, hogy csütörtökön már visszatérnek a munkába a sztrájkolók.

A sztrájk négy napig tartott, a legnagyobb hatása pedig Georgia államban volt, ahol 5 ezer ember nem ment be a munkahelyére. A megmozdulásban javarészt az ügyfélszolgálatos dolgozók, valamint a technikusok vettek részt.

Az egyik alkalmazott elmondta:

tudatni akarjuk velük (a céggel), hogy nem több pénzt akarunk. Azért harcolunk, hogy az embereknek jobb biztosítása legyen és megkapják azokat a szabadnapokat, amelyek megilletik őket. 

Az AT&T a világ legnagyobb telekommunikációs cége. Tavaly 170 miilliárd dolláros bevételt könyveltek el és több mint 273 ezer embernek adnak munkát.

Forrás: Origo

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!