Az év első két hónapjában kétszáznál is több dolgozó lépett ki a BKV-tól. A társaság tisztában van vele, hogy a bérmegállapodás már nemcsak a jobb fizetésekről szól, hanem a munkaerő megtartásáról is – írja a Világgazdaság.

Tegnap hivatalosan is tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) elnök-vezérigazgatóját a társaság két legnagyobb tagságú szakszervezete, hogy a március elején kezdeményezett kollektív munkaügyi vita eredménytelensége miatt sztrájkbizottságot alapított.

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) közös levelükben kezdeményezték Bolla Tibornál, hogy induljanak meg az egyeztetések

a munkabeszüntetés esetén biztosítandó elégséges szolgáltatások mértékéről.

Kiemelték, hogy a sztrájkbizottság célja a 2019-es évre vonatkozó bérmegállapodás megkötése. Két fő követelésük van:

  • átlagosan 13 százalékos fizetésemelés
  • és az utazási igazolvány újbóli biztosítása a dolgozók családtagjai számára.
Kedden az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) jelentett be sztrájkkészültséget, a szervezet 15 százalékos pluszt követel. Az EKSZ a szakszervezeti tagok mindössze 10 százalékát képviseli, a BKSZSZ a VTDSZSZ-szel együttesen 80 százalékos arányt tudhat maga mögött.

Február végén a BKV egy 5 százalékos pluszról szóló ajánlatot tett le az asztalra. Ezt akkor úgy kommentálták: tisztában vannak azzal, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben a munkavállalók vonzásához és megtartásához a legmegfelelőbb eszköz a bérezés. Hozzátették, hogy

„biztosan és felelősséggel kijelenthető”, a cégnél idén is lesz béremelés, ennek mértékéről a tárgyalások zajlanak.

Erre még mindig maradt idő, ha nem is sok.

Forrás: Világgazdaság