Eredményesek voltak a tárgyalások a Continental veszprémi gyárának vezetői és a Kábelgyártó Vasas Alapszervezet között, és többnapos egyeztetést követően sikerült elfogadni a gyár új, teljesítményalapú motivációs rendszeré – írta a veszpresszo.hu.

Az egyeztetésekre azt követően került sor, hogy sztrájkbizottság alakult a gyárban, mivel a cég vezetése átszervezte a korábbi bérkategóriákat. 

Mintegy 700 dolgozót soroltak alacsonyabb kategóriába, akik így a bejelentett 13–14%-os béremelésnek csupán a felét kapták meg. Sok éve ott dolgozó embereket soroltak kezdő bérbe, ami megkérdőjelezte addigi munkájukat, lojalitásukat, eredményeiket. Az  intézkedés felháborította a munkavállalókat, akik a sztrájkbizottság megalakulása után tömegesen csatlakoztak a szakszervezethez.

A többnapos egyeztetés során áttekintették a vállalat bérfejlesztése kapcsán még nyitott kérdéseket, amelyeket a szakszervezet március 7-én, a sztrájkbizottság megalakulása során rögzített.

Csütörtökön írták alá a veszprémi gyár új, teljesítményalapú motivációs rendszeréről szóló megállapodást.

Elsősorban a bérfejlesztés és a lojalitás területén, összesen hat témában sikerült közösen megoldást találni, ami elősegítheti a vállalat fenntarthatóságát és versenyképességét. A szakszervezet visszalépett a munkabeszüntetés lehetőségének alkalmazásától, egyúttal a sztrájkbizottság is feloszlott.

Forrás: veszpresszo.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0



Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ