A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) ma délelőtti sajtótájékoztatója után több helyen is megjelent a sajtóban, hogy a szakszervezet felfüggesztette a sztrájkot, miután a kormányzat „komolyan vette” a sztrájköveteléseket. A probléma csak az, hogy ez nem igaz – írja a Mérce.

A sajtótájékoztatón valóban volt szó egy felfüggesztett sztrájkról, ám ez a szociális ágazatban dolgozók sztrájkja, amelyet utolsó pillanatban függesztett fel a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete és az MKKSZ – a kormányzattal folytatott tegnapi tárgyalások után. Erről beszélt a mai sajtótájékoztatón Boros Péterné, ám arról nem, hogy a közigazgatásban dolgozók mai EGÉSZ NAPOS sztrájkja felfüggesztésre került volna.

A felfüggesztésről szóló sajtóhírek megjelenése után telefonon kerestük is Boros Péternét, aki megerősítette értelmezésünket:

szó sincs felfüggesztésről, csupán félreértés okozhatta az erről szóló cikket.

Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetének vezetője, Köves Ferenc a sajtótájékoztatón el is mondta, hogy a tegnapi tárgyaláson a kormány jogosnak ítélte meg az alulfizetett szociális dolgozók követeléseit, de szerinte ez csak a nulladik lépést jelenti – a kormányzati ígéretek tartalommal való feltöltése csak ezután következik.

Forrás: Mérce


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ