Munkabeszüntetés volt csütörtökön a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (S.E.G.A.) miskolci üzemében. A cég bejelentést tett, amely szerint megfontolja a munkavállalók követeléseit – írja a napi.hu.

Február 7-én, 9 órától 11 óráig a S.E.G.A. telephelyén az egyik szakszervezet, valamint a munkavállalók egy csoportja figyelmeztető munkabeszüntetést tartott.

A társaság szerint a sztrájkban a munkavállalók közel 10 százaléka vett részt. Ebben az időintervallumban a termelés egy része állt. A vállalat jelenlegi béremelési ajánlata és juttatási csomagja is tartalmazza a szakszervezet kéréseinek nagy részét.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. eltökélt abban, hogy méltányos juttatásokat biztosítson munkavállalóinak, és fennakadás nélkül folytatódjon a termelőmunka a gyárban.

Az Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezete (ÉTMOSz) sztrájkfelhívásában egyebek közt

12,5 százalékos általános alapbér-emelést, 2000 forintos havi lojalitási bónuszt, a munkába járás 100 százalékos finanszírozását, valamint többféle karácsonyi bónuszt követelt.

Forrás: napi.hu

 

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ