A kormánynak és az érdekvédelmi képviseletek vezetőinek is üzent Miskolcról Szűcs Tamás. Az országos tiltakozási hullám keretében több vidéki nagyvárosban, köztük Miskolcon is tüntettek a túlóratörvény módosítása ellen szombat délután. A tiltakozók a Centrum Áruház előtt gyülekeztek, innen indult a menet a főutcán keresztül a Városház tér irányába. A demonstráció miatt rövid időre lezárták a síneket és villamospótló buszok szállították az utasokat. Az eseményen az ellenzéki pártok -az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik- mellett több szakszervezet is képviseltette magát – írja tudósításában a boon.hu.

Demonstráció a Szent István téren

A résztvevők száma nagyjából 800-1000 főre tehető, a résztvevők részéről a legoptimistább becslések 1200 jelenlévőről szóltak, a beszédeket a Szent István téren tartották.

A tüntetők soraiban számos ismert ellenzéki politikus felbukkant, a szocialista Simon Gábor és Varga László mellett ott volt Jakab Péter is a Jobbik részéről. A szónoklatok szempontjából a szakszervezetek határozták meg a rendezvény tematikáját, ám a résztvevők jelentős része az ellenzéki pártok tagjaiból és a szervezetekhez kötő kemény magból állt.

A rendezvényen a Pedagógusok Szakszervezete részéről felszólalt Csabalik Zsuzsanna és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Szűcs Tamás is beszédet mondott. A PDSZ első embere nem csak a kormány felé gyakorolt kritikát, hanem az érdekvédelmi szervezetek vezetőit is próbálta munkára sarkallni. Szűcs Tamás szerint ugyanis, több helyen nem a közösségért végzett munkával tűnik ki a szakszervezeti tisztségviselő, hanem csak azzal, hogy munkaidő-kedvezménye van.

Miskolci levegő

– Van valami a levegőben. Miskolcon általában az átlagtól nagyobb szmog, de nem csak az van a miskolci levegőben – jelentette ki a szakszervezeti vezető, aki felelevenítette a 2015-2016-os tanárlázadást, melynek kirobbantásában a PDSZ helyi szervezetének is jelentős szerepe volt, emellett azt is hangsúlyozta Szűcs Tamás, hogy a miskolci származású szakszervezeti vezetők harcosabbak az átlagnál.

Szűcs Tamás úgy véli, a túlóra elleni tüntetések még nem fulladtak ki, még kitartanak a tiltakozók.

A demonstráció békésen, atrocitás nélkül zárult.

Forrás: boon.hu