Országos sztrájkot hirdettek a közszféra dolgozóinak szervezetei, írják mai sajtóközleményükben.

Ahogy a közleményben áll,

Az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében

A szakszervezetek háromszor 12 pontos követeléseket fognak megfogalmazni a Kormány felé, melyeket csütörtöki sajtótájékoztatójukon jelentenek be – ahogy ekkor jelentik be a sztrájk pontos időpontját is.

A háromszor 12 pont a három ágazat pontjait jelenti, melyeket a szervezetek közösen egyesítenek egy 12 pontos követelési listává. A pontokat megfogalmazó szervezetek a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének három ágazata.

A sajtótájékoztatón részt vesznek a szervezettel együttműködő ÖSSZEFOGÁS szakszervezetei: a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, Hírközlési, Média és Távközlési Szakszervezeti Szövetség, a Külügyminisztériumi Dolgozók Szakszervezete, valamint a Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete.

Forrás: Mérce