#tuntessjatekkal, #magyaranyak, #kreativellenallas Csak néhány a hívószavak közül, amelyeknek köszönhetően a Facebookon első látásra vicces, de valójában nagyon is komoly tiltakozás kezdődött az elmúlt hetekben – írja a Mérce.

Mármint komoly, abból a szempontból, hogy rávilágít arra, a rabszolgatörvény elleni tiltakozás sokkal szélesebb körben is

Például – csak hogy néhány szót ejtsünk a kezdeményezőkről – a Magyar Anyákat is, akik otthon a kisgyerekeikre vigyáznak, miközben párjuk éppen dolgozik, netán tüntet.

A Magyar Anyák egy pártfüggetlen baráti körből induló kezdeményezés, aminek kifejezett célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy nem mindenki tud az utcán hangot adni az elégedetlenségnek. És nem csak azokról az anyákról van szó, akik a gyerekeikkel vannak otthon – sokan a távolság, a körülmények, betegség, netán (és ők sincsenek kevesen!) az egzisztenciális félelem miatt nem mennek el egy-egy utcai megmozdulásra. De ettől még van lehetőségük kifejezni az elégedetlenségüket.

A Magyar Anyák épp ezért hozta létre a Csalódott Családok Facebook-oldalt

(hiszen 2018 mégis csak a Családok éve volt, kár, hogy ebből nagyon sok család szorult ki), ahová bárki beküldheti a saját tiltakozó fotóját. És hogyan tudna kifejezőbben tiltakozni egy kisgyerekes édesanya, mint a gyereke játékainak segítségével?

Forrás: Mérce