#tuntessjatekkal, #magyaranyak, #kreativellenallas Csak néhány a hívószavak közül, amelyeknek köszönhetően a Facebookon első látásra vicces, de valójában nagyon is komoly tiltakozás kezdődött az elmúlt hetekben – írja a Mérce.

Mármint komoly, abból a szempontból, hogy rávilágít arra, a rabszolgatörvény elleni tiltakozás sokkal szélesebb körben is

Például – csak hogy néhány szót ejtsünk a kezdeményezőkről – a Magyar Anyákat is, akik otthon a kisgyerekeikre vigyáznak, miközben párjuk éppen dolgozik, netán tüntet.

A Magyar Anyák egy pártfüggetlen baráti körből induló kezdeményezés, aminek kifejezett célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy nem mindenki tud az utcán hangot adni az elégedetlenségnek. És nem csak azokról az anyákról van szó, akik a gyerekeikkel vannak otthon – sokan a távolság, a körülmények, betegség, netán (és ők sincsenek kevesen!) az egzisztenciális félelem miatt nem mennek el egy-egy utcai megmozdulásra. De ettől még van lehetőségük kifejezni az elégedetlenségüket.

A Magyar Anyák épp ezért hozta létre a Csalódott Családok Facebook-oldalt

(hiszen 2018 mégis csak a Családok éve volt, kár, hogy ebből nagyon sok család szorult ki), ahová bárki beküldheti a saját tiltakozó fotóját. És hogyan tudna kifejezőbben tiltakozni egy kisgyerekes édesanya, mint a gyereke játékainak segítségével?

Forrás: Mérce

 

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ