Csökkentsék a diákok és a pedagógusok munkaterhelését, állítsák vissza a pedagógusok óraszámát legfeljebb 22 tanórára - többek között ezt követeli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

„A PDSZ abban érdekelt, hogy a szakszervezetek sztrájkbizottságban egyeztessenek a sztrájkkövetelésekről - az ágazati követelésekről is. Ez utóbbiak arra irányulnak, hogy

- a pedagógus-illetményrendszer vetítési alapja ismét a mindenkori minimálbér legyen;

- állítsák vissza a pedagógusok kötelező óraszámát a közoktatási törvényben korábban rögzítettek szerint, de legfeljebb 22 tanórára;

- csökkenjen a diákok és a pedagógusok munkaterhelése;

- az intézmények gazdasági és szervezeti autonómiájának helyreállítása”

- írta Facebook-oldalán a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, miután a szakszervezetek átadták sztrájkköveteléseiket az innovációs minisztériumnak.

Hozzáteszik: azt is követelik, hogy az új Nemzeti alaptanterv elfogadását megelőzően induljon el egy – az iskolaszerkezetről, közoktatási stratégiáról szóló – társadalmi vita és a pedagógusok előmeneteli rendszeréről szóló szakmai vita.

Forrás: eduline.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ