A tüntetéseket közvetítő újságíróknak és az ott megjelenő aktivistáknak dedikálja legújabb klipjét a budapesti Satelles hardcore/metál zenekar. Az együttes tagjai a téli túlóratörvénnyel és különbíróságokkal kapcsolatos kormányellenes tüntetéseken forgatta a videót – írja az Index.

Nem fogunk hallgatni a folyamatos tüntetésekről, mivel osztozunk a felelősségben mindazokkal, akik az utcára mennek, és kiállnak magukért a kormány demagóg döntéseivel szemben, amelyeket kereszténynek és demokratikusnak neveznek, de közük sincs ezekhez az eszmékhez.

- írja a zenekar angolul a Facebook-oldalán a videóhoz kapcsolódó posztban. Ebben írják azt is, hogy az Abandoned Kingdom (elhagyatott királyság magyarul) videóját az aktivistáknak és a tüntetésekről tudósító újságíróknak dedikálják.

A zenekar a videóról azt írta nekünk, hogy 

december 12-én, miután kifogásolható keretek között megszavazta a Parlament a túlóratörvényt, valamint a közigazgatási bíróságok felállítását, bennünk is megfogalmazódott, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül a történteket, mert alapjaiban ellenkezik mindazzal, amit a demokráciáról gondolunk. Azért is szerettünk volna a kezdetektől fogva magunk is dokumentálni az eseményeket, mert féltünk attól, hogy az utca eseményeit más narratívában tálalja majd a kormányközeli média, miközben ezek az emberek nem hőbörögni mentek az utcára, hanem kiállni magukért, hogy jelezzék: van az országban több mint kétmillió ember, aki nem így képzelte a jövőjét a szavazáskor, és most sem.

Azt is hozzátették, hogy a klip célja, hogy megmutathassák a saját szemszögükből az elmúlt egy hónap eseményeit, és hogy szolidaritást vállaljanak mindazokkal a tüntetőkkel és újságírókkal, akik a saját testi épségüket teszik kockára minden tüntetésen csak azért, mert hisznek a demokrácia eredeti definíciójában.

A Satelles egyébként tavaly februárban hozott ki egy bitang jó nagylemezt Some Got Saved címmel, amit ezen a linken lehet meghallgatni és megvásárolni.

Forrás: Index


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ