A tüntetéseket közvetítő újságíróknak és az ott megjelenő aktivistáknak dedikálja legújabb klipjét a budapesti Satelles hardcore/metál zenekar. Az együttes tagjai a téli túlóratörvénnyel és különbíróságokkal kapcsolatos kormányellenes tüntetéseken forgatta a videót – írja az Index.

Nem fogunk hallgatni a folyamatos tüntetésekről, mivel osztozunk a felelősségben mindazokkal, akik az utcára mennek, és kiállnak magukért a kormány demagóg döntéseivel szemben, amelyeket kereszténynek és demokratikusnak neveznek, de közük sincs ezekhez az eszmékhez.

- írja a zenekar angolul a Facebook-oldalán a videóhoz kapcsolódó posztban. Ebben írják azt is, hogy az Abandoned Kingdom (elhagyatott királyság magyarul) videóját az aktivistáknak és a tüntetésekről tudósító újságíróknak dedikálják.

A zenekar a videóról azt írta nekünk, hogy 

december 12-én, miután kifogásolható keretek között megszavazta a Parlament a túlóratörvényt, valamint a közigazgatási bíróságok felállítását, bennünk is megfogalmazódott, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül a történteket, mert alapjaiban ellenkezik mindazzal, amit a demokráciáról gondolunk. Azért is szerettünk volna a kezdetektől fogva magunk is dokumentálni az eseményeket, mert féltünk attól, hogy az utca eseményeit más narratívában tálalja majd a kormányközeli média, miközben ezek az emberek nem hőbörögni mentek az utcára, hanem kiállni magukért, hogy jelezzék: van az országban több mint kétmillió ember, aki nem így képzelte a jövőjét a szavazáskor, és most sem.

Azt is hozzátették, hogy a klip célja, hogy megmutathassák a saját szemszögükből az elmúlt egy hónap eseményeit, és hogy szolidaritást vállaljanak mindazokkal a tüntetőkkel és újságírókkal, akik a saját testi épségüket teszik kockára minden tüntetésen csak azért, mert hisznek a demokrácia eredeti definíciójában.

A Satelles egyébként tavaly februárban hozott ki egy bitang jó nagylemezt Some Got Saved címmel, amit ezen a linken lehet meghallgatni és megvásárolni.

Forrás: Index