Az utóbbi napokban több tízezer ember ment utcára országszerte a nagy hideg, eső és hóesés ellenére. Hogy miért? Azért, hogy a kormány által előkészített, megszavazott és a köztársasági elnök által aláírt „rabszolgatörvény” ellen tiltakozzon.

Január 5-én a Kossuth téren Kordás László, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke és Földiák András,  a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke mind azt mondták:

Január 19-én álljon meg az ország!

A demonstráción arra buzdítottak mindenkit, hogy írja alá, támogassa 4 pontos követelésüket.

A szakszervezetek megkezdték a sztrájkok előkészítését, és arra kérik a petícióhoz csatlakozó állampolgárokat, hogy támogassák őket a szervezésben, melyet az aHang segítségével fognak megvalósítani.

Az országos sztrájkbizottság (OSZD) megalakulásáról szóló, követeléseiket tartalmazó dokumentumot jövő hét kedden, január 8-án személyesen adják át Orbán Viktornak. Ezért is nagyon fontos, hogy addig minél több támogató aláírás és tettrekész ember gyűljön össze mögöttük!

Ezzel párhuzamosan január 19-ére országos demonstrációt hirdetnek.

Ha a részletekről további információt szeretnél kapni a következő napokban, csatlakozz hozzájuk a petíció aláírásával. Ha pedig szeretnél bekapcsolódni a munkájukba, ezt is jelezheted feléjük az alábbi linken: https://terjed.ahang.hu/campaigns/sztrajk

Az aHang teljes mértékben egyetért a szakszervezetek követeléseivel és támogatja őket céljaik elérésében.

Kérünk, te is támogasd a szakszervezetek munkáját és a dolgozók érdekeit azzal, hogy aláírod, megosztod és legalább egy közeli ismerősödnek személyes üzenetben is elküldöd a petíciót.