Félpályás útlezárással hívták fel a figyelmet a Házgyári út és Henger utca kereszteződésében tapasztalható közlekedési problémákra a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi csoportjai szerdán délután – olvasható a veol.hu oldalán.

A délutáni műszakváltások idején néhány percen belül mintegy 20-30 busz és rengeteg autós indul el az északi iparterület két nagy vállalatától: a Házgyári út – Henger utca kereszteződés áteresztőképessége azonban kicsi, így a sor minden nap feltorlódik, ami nyáron a legkellemetlenebb a tűző napon veszteglő buszok utasainak. Szintén probléma, hogy nincs megoldva biztonságosan a gyalogosok átkelése a Házgyári úton, mondta Guzslován Gábor és Hoffer Csaba Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi vezetői, akik László Zoltán országos alelnökkel szervezték a demonstrációt. A szakszervezet helyi csoportjai félpályás útlezárással igyekeztek felhívni a döntéshozók figyelmét a problémára: a rendezvény rendőri biztosítása miatt forgalomirányítás mellett haladtak a közlekedők a kereszteződésben 14 órától fél órán keresztül, ennek köszönhetően gyorsabban elhagyhatták a Henger utcát az autók és a buszok.

Guzslován Gábor kérdésünkre elmondta, a Henger utca összenyitását célzó, rövidesen elinduló önkormányzati beruházás – amely befejezése után összeköti majd a Házgyári és Pápai utakat – enyhíti, de nem oldja meg teljesen a közlekedési problémát. Véleménye szerint rövid távú megoldást a rendőri vagy polgárőri forgalomirányítás jelenthetne, hosszú távon a legforgalmasabb időpontokban működő jelzőlámpás forgalomirányítás, zebra felfestése és kanyarodósáv kialakítása segíthetne.

Forrás: veol.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ