Szakmaiatlan ámokfutás, lehetetlen munkakörülmények és napi megélhetéssel küzdő dolgozók jellemzik a víziközmű-szolgáltatást Magyarországon - írta Orbán Viktornak címzett újabb figyelmeztető levelében az Alföldvíz Zrt. szakszervezete. Miskéri László szakszervezeti vezető szerint a víziközmű-szolgáltatókat sújtó kormányzati intézkedések tönkretették a 22 ezer embert foglalkoztató ágazatot, ami a végnapjait éli. 2013-ban, 2015-ben is jelezték, hogy gond van, de érdemi választ nem kaptak. A szakszervezeti vezető úgy fogalmaz: 3000 milliárd forint hiányzik a rendszerből – olvasható a HírTV oldalán.

„Az üzemeltetési költségek megnőttek, hiszen nagyon sok korszerű víztisztítómű lépett be a rendszerbe, nagyon sok új szennyvíztisztító telep, ennek az üzemeltetése lényegesen nagyobb költséggel zajlik, mint a korábbi időszakban. Megnőtt a vegyszerköltség, energiaköltség, ezeket a költségeket nem lehet érvényesíteni sehol, hiszen 2012-es, mínusz 10 százalék a díj. Ez okozza mondhatni a legnagyobb problémát a munkavállalóknál is, hiszen egyszer valahol fogalmaztam egy rendezvényünkön, hogy lehet, hogy a vízműves dolgozók egyszerű emberek, de nem ostobák” – nyilatkozta Miskéri László.

Miskéri László, az Alföldvíz Zrt. szakszervezetének vezetője

Forrás: HírTV


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ