A Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HaDFSZ) sztrájkbizottsága január 24-én a 9 és 11 óra közötti időre figyelmeztető sztrájkot hirdetett, mivel tárgyalásos úton nem tudtak megállapodni a Bosch Magyarországgal - közölték a Napi.hu-val.

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyáránál 2017 december elején kezdődtek a bértárgyalások. Az egyeztetések január 12-ig nem vezettek eredményre, ezt követően a munkáltató a tárgyalásokat egyoldalúan lezárta.

A Bosch döntése alapján január 1-től visszamenőleg - a bértárgyalás során megtett utolsó ajánlatától eltérően alacsonyabb mértékű - béremelést hajt végre. A munkavállalók barátságtalan lépésnek ítélték meg a munkáltató tárgyalások lezárására vonatkozó lépését, és az egyoldalú béremelésre vonatkozó döntését - írta a HaDFSZ.

A Bosch nem hagyta jóvá, hogy bérajánlatát nyilvánosságra hozzák, az érdekképviselet ugyanakkor 15 százalékos bérfejlesztést követel.

„A szakszervezet elkötelezett volt a békés, tárgyalások útján történő megfelelő mértékű bérmegállapodás megkötésében. A HADFSz, kollektív munkaügyi vita keretében ismét tárgyaló asztalhoz ültette a munkáltatót, de a tárgyalások nem vezettek eredményre” - indokolta, a több mint 6 ezer munkavállalót foglalkoztató hatvani cég egyetlen reprezentatív szakszervezete.

Az ügyben megkerestük a Boscht, amint válaszolnak frissítjük a cikket.

Forrás: napi.hu