Hétfőn ért véget a kétnapos sztrájk az önkormányzati hivatalokban, de már az újabb munkabeszüntetést szervezi a Magyar Köztisztiviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). A következő demonstrációt február 13. és 19. között tartják, vagyis hosszabb ideig sztrájkolnak, mint januárban. Ha pedig akkor sem érkezik válasz a kormánytól, akkor márciusban még hosszabb időre függeszthetik fel a munkát a felhíváshoz csatlakozó hivatalokban – írja az mfor.hu.

A héten egyébként megint levélben fordult a miniszterelnökhöz az MKKSZ. Ez már a harmadik levél, amit a béremelési követeléseik érvényesítése érdekében küldtek Orbán Viktornak az elmúlt hónapokban. Az írás célja, hogy a kormány jelölje ki a tárgyaló felet a maga részéről, és kezdődjenek végre el az egyeztetések.

Ezzel párhuzamosan zajlik a parlamenti vitanap előkészítése a szakszervezet tájékoztatása szerint.

A februári sztrájk annyiban más lehet az előzőekhez képest, hogy a kezdeményezés támogatóit, a bérkövetelésben foglaltakkal egyetértőket is arra kéri az MKKSZ, hogy egységesen kék színű ruhába öltözzenek, vagy kék színű szalagot tűzzenek ki magukra azokon a napokon. Azokat a hivatali dolgozókat biztatják erre, akik a helyi szakszervezet, vagy kellő támogatottság (ami a munkahelyen a sztrájk megtartásához kell) hiánya miatt nem tudnak csatlakozni a sztrájkhoz.

„A február havi sztrájk napjaiban a kék szín legyen az összetartozás, a közös cél, a szolidaritás, az érdekszövetség kifejezésének színe!”- írták a honlapjukon olvasható felhívásukban.

Forrás: mfor.hu