Diáktüntetés szerveződik. Január 19-re a Parlament elé hívják azokat, akik elégedetlenek az oktatási rendszerrel. A szervezők a diákokat arra kérték, aznap ne menjenek iskolába. A Magyar Időknek a Nemzeti Pedagóguskar elnöke elég szerencsétlennek nevezte a „Ne menj suliba!” szlogent, mert ez arra utal, hogy az iskola negatív dolog. Márpedig Horváth Péter szerint a diákok nagy része nem megy rossz érzésekkel iskolába, ami nem jelenti azt, hogy nincsen szükség reformokra – írja a 24.hu.

Mint mondta, a tanulóknak a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak ilyen  sztrájklehetőséget, a hiányzást a szülőnek igazolnia kell, ha még nem használta fel azt a keretet, amit az iskola házirendje biztosít. Ha a szülő nem igazolja a hiányzást, igazolatlan óra lesz.

Azt a Nemzeti Pedagóguskar elnöke is elismerte, hogy sok minden miatt lehet a diákoknak ellenérzése, de az oktatás rendszerszintű változása nem megy rövid idő alatt, akik változást akarnak, nyitott kapukat döngetnek, hiszen Csépe Valéria miniszteri biztos vezetésével éppen ez a munka folyik.

Ezt egyébként már 25 évvel ezelőtt meg kellett volna csinálni, ahogy a finnek is belekezdtek vagy negyven évvel ezelőtt.

Horváth szerint az oktatás tartalomfejlesztése zajlik, a munkát nem szerencsés tüntetésekkel siettetni, az oktatás ügyét nem lehet az utcán megbeszélni, ezért szerencsétlen dolognak tartaná, ha a diáktüntetésre az ellenzék rátelepedne.

Forrás: 24.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ