Diáktüntetés szerveződik. Január 19-re a Parlament elé hívják azokat, akik elégedetlenek az oktatási rendszerrel. A szervezők a diákokat arra kérték, aznap ne menjenek iskolába. A Magyar Időknek a Nemzeti Pedagóguskar elnöke elég szerencsétlennek nevezte a „Ne menj suliba!” szlogent, mert ez arra utal, hogy az iskola negatív dolog. Márpedig Horváth Péter szerint a diákok nagy része nem megy rossz érzésekkel iskolába, ami nem jelenti azt, hogy nincsen szükség reformokra – írja a 24.hu.

Mint mondta, a tanulóknak a jelenlegi jogszabályok nem biztosítanak ilyen  sztrájklehetőséget, a hiányzást a szülőnek igazolnia kell, ha még nem használta fel azt a keretet, amit az iskola házirendje biztosít. Ha a szülő nem igazolja a hiányzást, igazolatlan óra lesz.

Azt a Nemzeti Pedagóguskar elnöke is elismerte, hogy sok minden miatt lehet a diákoknak ellenérzése, de az oktatás rendszerszintű változása nem megy rövid idő alatt, akik változást akarnak, nyitott kapukat döngetnek, hiszen Csépe Valéria miniszteri biztos vezetésével éppen ez a munka folyik.

Ezt egyébként már 25 évvel ezelőtt meg kellett volna csinálni, ahogy a finnek is belekezdtek vagy negyven évvel ezelőtt.

Horváth szerint az oktatás tartalomfejlesztése zajlik, a munkát nem szerencsés tüntetésekkel siettetni, az oktatás ügyét nem lehet az utcán megbeszélni, ezért szerencsétlen dolognak tartaná, ha a diáktüntetésre az ellenzék rátelepedne.

Forrás: 24.hu