Megszavazta a parlament a kéményseprésre vonatkozó törvénymódosítást, így a jövőben a családi házak esetében a tulajdonosnak kell majd külön hívnia a szakembert, nem lesz automatikus az ellenőrzés. A Kéményseprők országos szakszervezetének elnökét nem lepte meg a mai döntés, a jövőben pedig azon fog dolgozni, hogy a mostani kormányt leváltsák, ezzel a döntéssel ugyanis szerinte a kormány az emberek életét kockáztatja.

Az Országgyűlés a törvényt 117 igen, 58 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. A tét az volt, hogy a jövőben a kéményseprés kötelező lesz e vagy egyénileg kell megrendelni a családi házak esetében. Hétfőn még a parlament előtt tüntettek a törvénytervezet ellen.

A kormánypárti képviselők - ahogy a mai szavazás mutatja - nem értettek egyet, noha még a Mentődolgozók Szövetségének elnöke is felszólalt az ügyben. Gulyás Gergely szerint a Fideszen belül is voltak viták a törvénnyel kapcsolatban, végül a többségi álláspont az lett, ahogy a frakcióvezető fogalmazott, hogy nagykorú polgárok képesek dönteni, és biztonság szempontjából semmiképp nem lesz rosszabb.

A kéményseprők országos szakszervezetének elnöke az ATV híradójának úgy nyilatkozott, nem voltak illúziói, de próbáltak bízni abban, hogy a kormánypárti padsorokban is jóérzésű emberek ülnek, akiknek pártpolitikai érdekeknél fontosabb az emberek biztonsága.

Vámos Csaba attól tart lesznek olyan emberek, akik nem csak, hogy elfelejtik megrendelni a szolgáltatást, de nem is tudnak arról, hogy innentől kezdve nekik kell hívni a kéményseprőt.

A szakszervezet elnöke úgy gondolja, bárki nyerné meg a jövő évi választást az ellenzékből, azokkal sokkal inkább szót tudnának érteni, így a jövőben azon fognak dolgozni, hogy a mostani kormányt le lehessen váltani.

Forrás: atv.hu

Szakszervezetek.hu hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a szakszervezetekkel kapcsolatos hírekről.