Este 6 után és reggel 6 előtt teljesen leállna Budapesten az élet, de legalábbis minden busz, troli, villamos, metró a a BKV-sztrájk alatt a szakszervezetek tervei szerint.

Vagyis 18 órától csak autóval, taxival, biciklivel vagy gyalog tudnának eljutni bárhova a budapestiek - értesült a Blikk

A két lépcsős sztrájk első napján, április 18-án és 24-én csak jelképesen maradna ki egy-egy járat, másnaptól viszont minden megváltozna. Reggel 6-tól este 6-ig az összes járat menetrend szerint járna, csak azután állna le mindent.

A szakszervezetek ezzel az ultimátummal ülnek ma asztalhoz a BKV vezetésével. Gulyás Attila szakszervezeti vezető szerint mindez teljesen törvényes, így ugyanis átlagosan  kijön a törvény által előírt 66 százalékos teljesítés.

A szakszervezetek hároméves bérrendezést akarnak, és 30 százalékos bérfejlesztést kérnek. Az első évben, azaz idén tíz százalék fölötti béremelést akarnak elérni. Ezenfelül 2017-re további ötszázalékos béremelést kértek az alacsonyabb keresetűek bérfelzárkóztatására, valamint a cafeteria 36 ezer forintos emelését.

Forrás: Blikk