A vizes vb-n 833,5 millió forintot fizetünk azért, hogy legyen megfelelő egészségügyi és orvosi szolgáltatás. A pénz sok, de úgy tűnik, hogy szakemberből hiány van – írja az mfor.hu.

A Facebookon botlottunk bele a vizes vb egyik partnerének, a Semmelweis Egészségügyi Kft. álláshirdetésébe. Ez az a cég, mely egy szerdai közbeszerzési hirdetmény szerint 833,5 millió forintért nyerte el a jogot arra, hogy a vizes vb ideje alatt biztosítsa az egészségügyi és orvosi szolgáltatásokat. A rendezvény idejére (17 nap) leosztva rengeteg pénzről, napi 49 millió forintról beszélünk. A szerződést megkötötték, de szakemberekből úgy tűnik, hogy hiány van.

A hirdetés szerint ugyanis a cég munkatársakat keres kifejezetten a rendezvény idejére (2017.07.14 - 2017.08.20). Szükségük van:

  • szakorvosokra,
  • rezidensekre,
  • orvostanhallgatókra,
  • egészségügyi szakasszisztensekre,
  • nővérekre, ápolókra,
  • valamint gyógytornászokra és fizioterapeutákra is.

Magyarán szinte bármilyen egészségügyben dolgozó személyt várnak.

Ami biztosnak tűnik, hogy a kiválasztottaknak előbb tanulniuk kell, ugyanis egy tréning keretében fogják megszerezni a rendezvénnyel kapcsolatos speciális tudást és ismereteket. A cég biztosít számukra formaruhát, a szakembereknek pedig "kiemelten magas" óradíjat fognak fizetni.

A Világgazdaság cikke szerint az orvosok 8000 forintos órabérért dolgozhatnak majd, az ápolók pedig óránként 4000-ért. A rendezvényen várhatóan 600 fős orvosi csapat dolgozik majd. 

Jelentkezni nem sok idő maradt, hiszen április 15-ig fogadják az önéletrajzokat a szervezők.

Forrás: mfor.hu