A tegnapi nap folyamán meg nem erősített információk alapján hírt adtunk arról, hogy a Villeroy & Boch Magyarország Kft. vezetése és szakszervezete másfél hete áll tárgyalásban a béremelés mértékét illetően. Az emelést követelő jegyzéket mintegy 400 munkavállaló írta alá. Ez körülbelül a cég dolgozói állományának fele, akik a megegyezés hiányában sztrájkot is kilátásba helyeztek – írja a Promedad.hu.

A gyárban, ahol közismerten nehéz fizikai munkát végeznek a dolgozók, helyenként extrém hőmérsékleti körülmények között, március 28-án folytatódtak a tárgyalások, melynek eredményéről a cég menedzsmentje szerdán késő délután tájékoztatta hírportálunkat. Mindebből kiderül, hogy a 9,4 százalék éves dolgozói jövedelemnövelésre tettek javaslatot, melyből 6,9 százalék lenne fix emelés, további 2 és fél százalék pedig ösztönző juttatás. Ezzel szemben a szakszervezet, korábbi követelését csökkentve, 10 százalékos emelésre tett javaslatot. Megegyezés tehát nem született.

A menedzsment hozzánk eljuttatott közleményében az is szerepel, hogy a szakszervezet ezt az ajánlatot fogja ismertetni a munkavállalókkal, majd ezt követően dönt a további tárgyalásokról.

Forrás: Promenad.hu