A szakképzett munkaerő egyre súlyosabb hiánya pedig az ország termelékenységét veszélyezteti – olvasható a HírTV oldalán.

Ezek a főbb megállapításai az Európai Bizottság Magyarországról szóló legfrissebb jelentésének. A dokumentumot a Bizottság illetékes igazgatója ismertette Budapesten. A jelentés kitér a közoktatás romló színvonalára is.

– Ezek az ajánlások az oktatás, a munkaerőpiac és a szociális dolgok terén, amiket tavaly már javasoltunk, vagyis először a bizottság tavaly májusban tett egy ajánlást, aztán, ahogy az szokás megtárgyaltuk ezeket a különböző bizottságokban, aztán végezetül az EPSCO-ban ez a foglalkoztatási, szociális, egészségügyi miniszteri tanács, aztán az Európai Tanács is, majd a végén elfogadta ezt az ECOFIN tanács júliusban. Tehát ezek voltak a hivatalos ajánlások Magyarország felé és az országjelentésünkben megnéztük, miként alakultak ezeknek az elfogadása, hát összességében nem volt nagyon magas szintű teljesítmény ezekben a kérdésekben – fogalmazott Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság igazgatója.

Forrás: HírTV