Most már a hat éven át felelős miniszter ismertté vált véleménye szerint is nyilvánvaló, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tud hatékonyan működni - így reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Balog Zoltán távozásának hírére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a következő években nem Balog Zoltán vezeti majd az Emberi Erőforrások Minisztériumát, az Origónak adott interjúban azt mondta: „a jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is”.

A PDSZ keddi közleményében az áll, nem marasztalják a tárcavezetőt. „Azt is kértük, hogy szűnjön meg ez a humánszféra irányításának kudarcát jelképező óriás minisztérium. Ezzel a követeléssel az érintett ágazatok képviselői, munkavállalói elsöprő többsége egyetért. Új elem, hogy Balog Zoltán miközben beszélt a lemondásának okairól, megvallotta, hogy ő maga sem ért egyet ezzel a túlméretezett struktúrával” – írják.

Hozzáteszik: a szakma, az érintettek és most már a hat éven át felelős miniszter ismertté vált véleménye szerint is nyilvánvaló, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem tud hatékonyan működni. „Ugyancsak a tegnapi interjúban vált ismertté Orbán Viktor véleménye a kérdésről miszerint: ő alapvetően kis kormánnyal szeret dolgozni. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, bármennyire is kedveli a kis létszámú kormányt, ezt az érzését a szakma és saját minisztere véleménye alapján tegye félre, és az új kormányban a humánszféra különböző ágazatai nyerjék el méltó képviseletüket” – írják.

Forrás: eduline.hu