Kilencedik alkalommal jutalmazta díjjal a Fogyatékosságbarát munkahelyeket a Salva Vita Alapítvány. Idén 28 cég kapta meg a kitüntetést.

December 1-jén rendezték meg a díjátadót a Nemzeti Színházban, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány képviselői adták át a Fogyatékosságbarát munkahelyek díjakat. Az alapítvány 2010-ben indította el a kezdeményezést, hogy támogassa a fogyatékossággal élő, állást kereső emberek elhelyezkedését, és a pályázatot minden évben meghirdetik. A pályázat szempontrendszere a folyamatos fejlesztés a vezetés és stratégia, a fogyatékos emberek toborzása, a foglalkoztatása és megtartása, az akadálymentesítés, illetve a fogyatékos ügyfelek kiszolgálása.

A Fogyatékosságbarát munkahely program 2017-es díjazottjai

Idén 28 szervezet nyerte el a díjat, amelyet Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója, Juhász Zsófia, az Amerikai Kereskedelmi Kamara kommunikációs vezetője, valamint Sugár Karolina, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület elnöke adták át. Az elismerés logóját az idei évtől használhatják a kiválasztott intézmények.

Hat cég kapott különdíjat 

A fogyatékossággal élők foglalkoztatásával kapcsolatos törekvések kapcsán, kiemelkedő teljesítményéért hat céget különdíjjal ismertek el, munkásságuk példaértékűnek bizonyult. Az Accor-Pannonia Hotels Szállodaüzemeltető Zrt.-t a „Vezetés és stratégia” kategóriában kapott különdíjat, mivel ma még egyedülálló módon, a cég stratégiai szinten foglalkozik a témával, és CSR tevékenységének minden elemét a fogyatékos emberek támogatására fordítja.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a „Befogadó környezet kialakítása” kategóriában ért el kiemelkedő teljesítményt. A vállalat többek között egy belső, szemléletformáló képzést dolgozott ki, amelyen több mint száz cégvezető és boltvezető vett részt.

Különdíjat kapott még az IBM Magyarország Kft. „Tanulás, fejlődés, előmenetel” kategóriában, a Rossmann Magyarország Kft. „Toborzás és kiválasztás” kategóriában, a Kockacsoki Nonprofit Kft. az „Akadálymentesítés (fizikai, infokommunikációs)” kategóriában és a X. kerületi polgármesteri hivatal a „Fogyatékos ügyfelek kiszolgálása” kategóriában.