Demonstrációt szerveznek hétfőre a kéményseprők. Szakszervezetük szerint ugyanis sokan fognak szén-dioxid-mérgezésben vagy lakástűzben meghalni, ha a kormánypárti képviselők újra elfogadják a kötelező kéményseprés megszüntetését. Az erről szóló törvényt Áder János visszaküldte a képviselőknek, de ha újra elfogadják, akkor az államfőnek alá kell írnia a jogszabályt.

A szakszervezet elnöke a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, amennyiben változtatás nélkül szavazzák meg a törvényt, akkor radikálisabb eszközökkel fognak az intézkedés ellen tiltakozni.

– A saját erőnkből, a saját önszántunkból is fel fogjuk keresni az állampolgárokat és fel fogjuk ajánlani nekik ezt a szolgáltatást, mi nem fogjuk kitenni őket ennek a veszélynek, és éppen ezért pont a demonstrációnk is azért van a reggeli órában, hisz mi nem érünk rá egész nap demonstrálni, nekünk menni kell és végezni a feladatunkat, de egyébként egyéb radikális eszköztől sem fogunk tudni ..

– Például?

– Tanulunk a politikától, akár itt plakát festegetésre is hajlamosak leszünk, illetve minden olyan eszközre, tanulunk majd a nagyoktól, hogy bebizonyítsuk azt, hogy ez a döntés egy nagyon hibás döntés lesz...

Forrás: HírTV